reserveren: http://ssba.nl of 020-6242311

1905. Er broeit iets in de samenleving. Terwijl het volk zich steeds verder voelt achtergesteld, stort de elite zich op de maakbare toekomst. Grote ontwikkelingen op het gebied van industrie en wetenschap razen door de wereld en vormen een voedingsbodem voor nieuwe ideologiën. Na eeuwen van natuurlijke selectie zal de mens eindelijk in staat zijn de evolutie te ontstijgen.

Pavel Protassov is een zondagskind. Dankzij een erfenis heeft hij na zijn studie nooit hoeven werken en heeft hij zijn leven volop kunnen wijden aan zijn passie: experimenteren aan zijn homunculus. Door zo gefocust te zijn op de maakbare mens heeft Pavel de mensen in zijn omgeving uit het oog verloren.
In 'Zondagskinderen' volgen wij deze mensen in hun aanloop naar de noodlottige zondag. Op zondag zal de bom barsten. Wie die zondag overleeft zal vast zijn denkfouten inzien en herboren worden als een beter mens.

Maxim Gorky schreef 'Kinderen van de Zon' in de gevangenis als reactie op 'Bloedige Zondag', de neergeslagen Russische opstand van 1905.

spelers: Sabina Atzei, Myra van Daal, Leo Enzlin, Leon de Laat, Rik Lukey, Roeland Schaddelee, Sylvia Schinkel, Tineke Teulen, Ruud van Trijp, Raoul Wilmans & vele figuranten.

Powered by Toneelgroep AmsterdamDeze voorstelling wordt gemaakt binnen ‘Het beste van twee werelden’, een samenwerkingstraject van Toneelgroep Amsterdam en acht amateurgezelschappen. Zie www.tga.nl/ta-extra/amateurs!

Theatergroep Illuster
ZONDAGSKINDEREN
zondag 17 maart 2013
Stadsschouwburg Amsterdam, Rabozaal
matinee: 15.00 uur
avond: 20.30 uur
entree: € 15,-
korting: € 12,50
klik hier voor info over combinatiekorting
reserveren: http://ssba.nl of 020-6242311


deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door:

Amsterdams Fonds voor de Kunst Fonds voor Cultuurparticipatie Hella Schenk
Hella Schenk
voetreflex en massagepraktijk
Lukey Kwadraat Van der Linden en Veldhuis